Pasta met rucolapesto en geitenkaas

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 15:49

Tags: Diner
3 personen - 20 minuten - 733 kcal

Je kan mijn echt áltijd blij maken met een goed bord pasta. In de winter kies ik vaak voor de wat zwaardere varianten zoals een pasta al ragù (klik hier voor een recept). Nu het buiten weer wat warmer wordt kreeg ik juist zin in een wat lichter pastarecept. De combinatie rucolapesto en geitenkaas stond al wat langer op mijn 'to-cook' lijstje. Verwerkt in een pasta met gegrilde paprika en magere spekblokjes werd dat een heerlijk zomers gerecht!

 

Wat heb je nodig?

  •  270 gram pasta
  •  3 gegrilde paprika's, in stukjes gesneden
  •  125 gram geitenkaas
  •  125 gram magere spekblokjes

Voor de rucolapesto:

  •  75 gram rucola
  •  75 gram Parmezaanse kaas
  •  1 grote teen knoflook
  •  15 gram pijnboompitten
  •  olijfolie


Hoe maak je het?

Begin met het voorbereiden van de rucolapesto. Mix alle ingredienten tot een pesto in een keukenmachine of met een staafmixer. Start met 3 eetlepels olijfolie. Als de pesto te droog blijft kun je meer olijfolie toevoegen Ik houd er zelf van als de pesto nog wat grof is, maar je kan ook doorgaan tot het een glad mengsel is.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit tegelijkertijd wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de magere spekblokjes in een aantal minuten goudbruin.

Voeg de gegrilde paprika en de rucolapesto, ongeveer 3 minuten voordat de pasta klaar is, toe aan de gebakken spekblokjes en verwarm mee.

Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht in een glas. Schep de pasta door de pesto, paprika en spekblokjes. Verkruimel vervolgens de geitenkaas boven de pan. Schep alles nog eens goed door elkaar.

Het gerecht is nu klaar om te serveren! Voeg eventueel nog wat extra rucola toe op het bord.

 

Voedingswaarden per portie

Kcal: 733

Koolhydraten: 68 gram

Vetten: 32 gram

Eiwitten: 42 gram

Tips & Tricks

  • Maak de pesto eens met een vijzel, in plaats van met een keukenmachine of staafmixer. Kost iets meer tijd en energie, maar is zeker de moeite waard!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb