45 minuten - 2 personen - 668 kcal
Tomaat, gehakt, kaas, voor mij echt de smaken van comford food! Dit recept voor gevulde tomaten met gehakt, rozijnen en kaascrunch is dan ook echt altijd goed. Lekker troostvoer op een off-day of juist heerlijk bij een wijntje in de zon.

Wat heb je nodig?
- 8 tomaten
- 300 gram gemengd gehakt
- 60 gram jonge geraspte kaas
- 30 gram tomatenpuree
- 10 gram pijnboompitten, fijngehakt
- 30 gram rozijnen, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Enkele takjes peterselie
- 200 mililiter runderbouiilon
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verspreid de geraspte kaas over een bakplaat met bakpapier en bak deze een kwartief af in de oven, laat dit vervolgens afkoelen.
Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook in een paar minuten zacht. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Breng dit eventueel op smaak met zout en peper.
Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de tomatenpuree, pijnboompitten, rozijnen en de helft van de peterselie toe. Bak dit een paar minuten mee. Vervolgens voeg je de runderbouiilon toe. Laat in ieder geval een kwartier sudderen (maar hoe langer hoe beter).
Hol de tomaten uit en vul deze met het gehaktmengsel zodra deze klaar is.
Bak de gevulde tomaten 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Serveer de tomaten met de verkruimelde kaaskoek en de rest van de peterselie.

Reactie plaatsen
Reacties