Diner, lunch, hapje - 2 personen of +/- 16 hapjes - 697 of 43 kcal
Ik ben echt een groot fan van plaattaarten. Ze staan in een handomdraai op tafel, zijn geschikt voor een heleboel gelegenheden en de mogelijke variaties zijn eindeloos. Daarnaast is het een heel toegankelijke maaltijd of hapje, waardoor je er bijna iedereen blij mee maakt. Zelf maak ik met regelmaat plaattaarten (of flammkuchen) als diner of als borrelhapje. Ook ideaal als je gasten over de vloer hebt en ze wat lekkers wil voorschotelen, maar niet uitgebreid in de keuken wil staan!
Dit recept is ontstaan omdat geitenkaas me een heerlijke combinatie leek met mijn knapperige deegrecept. Geitenkaas doet het goed met zoete smaken, daarom heb ik ook honing en gedroogde cranberry's toegevoegd. De walnoten en rode ui zorgen voor de hartige bite en maken het helemaal af. Ik maakte dit recept voor wat vrienden en het werd door iedereen geslaagd bevonden!
Normaal gesproken worden plaattaarten vaak gemaakt op een bodem van bladerdeeg. Ik vind het zelf lekkerder om een wat minder vette bodem te gebruiken, omdat ik de plaattaart anders snel erg zwaar vind worden. Ik gebruik altijd zelfgemaakt flammkuchendeeg, dit wordt lekker knapperig en houdt het geheel wat lichter. Ik deel het recept voor het deeg hieronder met je, maar als je het lekkerder of praktischer vind kun je dit natuurlijk gewoon vervangen door bladerdeeg of kant en klaar flammkuchendeeg.
Maak jouw eigen website met JouwWeb