Diner

Zoete aardappelsalade met geitenkaas, spekjes en honing-mosterd dressing

Diner - 2 personen - 679 kcal

Een recept voor een lekkere en makkelijke maaltijdsalade is altijd handig om achter de hand te hebben! Dit is zo'n salade die in een halfuurtje op tafel staat, vol zit met goede voedingsstoffen en echt de smaken van heerlijk 'comford food' heeft. De combinatie van o.a. geitenkaas, spekjes en zoete aardappel zorgt voor een hele lekkere balans tussen zoet en zout. Perfect voor dit herfstige weer!

Lees meer »

Supergroene pasta

Diner - 2 personen - 601 kcal

Ik ben een groot fan van pasta. Je kan mij blij maken met vrijwel alle variaties die er zijn. Wat minder blij word ik echter van het feit dat veel pastagerechten wat weinig groenten bevatten. Dit pastarecept daarentegen zit boordevol heerlijke groene groenten. Door de ricotta is de pasta daarnaast ook lekker romig en vult hij goed. Een compleet avondmaal dus!

Zelf heb ik in dit recept erwtjes en spinazie uit de vriezer gebruikt. Deze groenten vind ik uit de diepvries nog steeds lekker vers smaken en op deze manier is het makkelijker om wat kleinere hoeveelheden te gebruiken. Uiteraard kun je zelf wel gewoon verse groente gebruiken, of bijv. erwtjes uit een blik of pot kiezen, als je dat fijner vind!

Lees meer »

Knolselderijsalade met blauwe kaas, appel en parmaham

Diner - 2 personen - 460 kcal

Het is zomer in Nederland! Zodra het wat warmer wordt buiten, verlang ik automatisch naar wat lichtere gerechten. Aan de ene kant omdat koken met hoge temperaturen niet zo prettig is, maar ook omdat salades gewoon erg lekker zijn. Deze goedgevulde salade zit bomvol smaak door ingrediënten zoals knolselderij, blauwe kaas, parmaham en noten en is echt een volwaardige avondmaaltijd! Daarnaast staat hij echt binnen een mum van tijd op tafel en kost de bereiding je weinig tot geen moeite. Je kan je pannen in de kast laten staan! Simpel,, snel en lekker avondeten dus.

In dit recept heb ik de knolselderij geraspt met een keukenmachine. Mocht je deze niet tot je beschikking hebben kun je de knolselderij ook gewoon heel fijn snijden. Eet je liever geen vlees? Ook zonder de parmaham is deze salade heerlijk!

Lees meer »

Plaattaart met geitenkaas, walnoten en gedroogde cranberry

Diner, lunch, hapje - 2 personen of +/- 16 hapjes - 697 of 43 kcal

Ik ben echt een groot fan van plaattaarten. Ze staan in een handomdraai op tafel, zijn geschikt voor een heleboel gelegenheden en de mogelijke variaties zijn eindeloos. Daarnaast is het een heel toegankelijke maaltijd of hapje, waardoor je er bijna iedereen blij mee maakt. Zelf maak ik met regelmaat plaattaarten (of flammkuchen) als diner of als borrelhapje. Ook ideaal als je gasten over de vloer hebt en ze wat lekkers wil voorschotelen, maar niet uitgebreid in de keuken wil staan!

Dit recept is ontstaan omdat geitenkaas me een heerlijke combinatie leek met mijn knapperige deegrecept. Geitenkaas doet het goed met zoete smaken, daarom heb ik ook honing en gedroogde cranberry's toegevoegd. De walnoten en rode ui zorgen voor de hartige bite en maken het helemaal af. Ik maakte dit recept voor wat vrienden en het werd door iedereen geslaagd bevonden!

Normaal gesproken worden plaattaarten vaak gemaakt op een bodem van bladerdeeg. Ik vind het zelf lekkerder om een wat minder vette bodem te gebruiken, omdat ik de plaattaart anders snel erg zwaar vind worden. Ik gebruik altijd zelfgemaakt flammkuchendeeg, dit wordt lekker knapperig en houdt het geheel wat lichter. Ik deel het recept voor het deeg hieronder met je, maar als je het lekkerder of praktischer vind kun je dit natuurlijk gewoon vervangen door bladerdeeg of kant en klaar flammkuchendeeg.

Lees meer »

Plaattaart met pompoen, salami, le marcaire kaas en rucola

2 personen - 30 minuten - 680 kcal

De recepten voor plaattaarten schieten als paddenstoelen uit de grond tegenwoordig. Volkomen terecht vind ik, want het is echt heel lekker. Het voelt voor mij altijd een beetje alsof ik een verantwoorde pizza aan het eten ben. De meeste plaattaart recepten worden gemaakt met een bodem van bladerdeeg. Ik vind bladerdeeg persoonlijk niet zo lekker, dus ik maak mijn plaattaarten altijd met flammkuchendeeg. Dit maakt het geheel lekker luchtig en krokant!

Deze plaattaart met pompoen, salami, kaas en rucola was een groot succes! Hij was binnen de kortste keren helemaal op, met teleurgestelde gezichten tot gevolg. Daarom deel ik het recept graag met jullie! Wij aten dit als diner, maar deze plaattaart kan ook prima als lunch, of kleingesneden bij de borrel!

Ik maak mijn deeg altijd zelf, maar je kan uiteraard ook kant en klaar flammkuchendeeg of bladerdeeg gebruiken. Kijk dan wel even goed naar de bereidingstijd op de verplakking.

Lees meer »

Salade met zoete aardappel, parmaham, spinazie en parmezaanse kaas

Diner, Lunch - 2 personen - 542 kcal

Hoe veel ik ook van uitgebreid koken houd, op een drukke doordeweekse dag gaat mijn voorkeur toch uit naar een makkelijk gerecht dat met weinig moeite op tafel staat. Dit recept is perfect voor zo'n dag! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en daarnaast kost het maken van deze salade maar heel weinig inspanning. De oven doet het meeste werk, waardoor jij ondertussen nog tijd hebt voor wat anders, of juist even bij kan komen. 

Lees meer »

Gevulde tomaten met gehakt, rozijnen en kaascrunch

45 minuten - 2 personen - 668 kcal

Tomaat, gehakt, kaas, voor mij echt de smaken van comford food! Dit recept voor gevulde tomaten met gehakt, rozijnen en kaascrunch is dan ook echt altijd goed. Lekker troostvoer op een off-day of juist heerlijk bij een wijntje in de zon. 

Lees meer »

Pasta met rucolapesto en geitenkaas

Tags: Diner
3 personen - 20 minuten - 733 kcal

Je kan mijn echt áltijd blij maken met een goed bord pasta. In de winter kies ik vaak voor de wat zwaardere varianten zoals een pasta al ragù (klik hier voor een recept). Nu het buiten weer wat warmer wordt kreeg ik juist zin in een wat lichter pastarecept. De combinatie rucolapesto en geitenkaas stond al wat langer op mijn 'to-cook' lijstje. Verwerkt in een pasta met gegrilde paprika en magere spekblokjes werd dat een heerlijk zomers gerecht!

 

Lees meer »