Zoete aardappelsalade met geitenkaas, spekjes en honing-mosterd dressing

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 16:42

Diner - 2 personen - 679 kcal

Een recept voor een lekkere en makkelijke maaltijdsalade is altijd handig om achter de hand te hebben! Dit is zo'n salade die in een halfuurtje op tafel staat, vol zit met goede voedingsstoffen en echt de smaken van heerlijk 'comford food' heeft. De combinatie van o.a. geitenkaas, spekjes en zoete aardappel zorgt voor een hele lekkere balans tussen zoet en zout. Perfect voor dit herfstige weer!

Wat heb je nodig?

  • 400 gram zoete aardappel, in blokjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 200 gram tomaat
  • 200 gram komkommer
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 80 gram slamix
  • 20 gram geroosterde zonnebloempitten

voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel witte wijn azijn
  • Mosterd, naar smaak
  • Honing, naar smaak
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verspreid de zoete aardappelblokjes over een bakplaat, voeg een klein beetje olijfolie toe, breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder en meng goed door elkaar. Bak de blokjes 30 minuten af in de oven.

Snijd alle groenten fijn.

Verhit in een pan een klein scheutje olijfolie en bak hierin de spekblokjes en de stukjes courgette gaar. 

Maak ondertussen de dressing. Meng de olijfolie en de witte wijnazijn door elkaar. Voeg hier mosterd en honing aan toe totdat je een verhouding hebt die je zelf lekker vind. Zelf voeg ik vaak 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel honing toe. Breng verder op smaak met peper en zout. 

Meng in een grote kom de sla, komkommer, tomaat, rode ui, gebakken courgette en gebakken spekjes en de helft van de dressing door elkaar. Verdeel de salade over de borden en voeg hier vervolgens de zoete aardappel, geitenkaas en zonnebloempitjes aan toe. Maak af met het restant van de dressing.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Kcal: 679

Koolhydraten: 68,5 gram

Vetten: 28,5 gram

Eiwitten: 33 gram

Tips en tricks

  • Fan van wat extra 'zoet' in je salade? Voeg wat rozijnen of gedroogde cranberry toe!
  • Liever nog wat meer bite? Vervang de zonnebloempitten dan door ongezouten noten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.