Supergroene pasta

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 16:18

Diner - 2 personen - 601 kcal

Ik ben een groot fan van pasta. Je kan mij blij maken met vrijwel alle variaties die er zijn. Wat minder blij word ik echter van het feit dat veel pastagerechten wat weinig groenten bevatten. Dit pastarecept daarentegen zit boordevol heerlijke groene groenten. Door de ricotta is de pasta daarnaast ook lekker romig en vult hij goed. Een compleet avondmaal dus!

Zelf heb ik in dit recept erwtjes en spinazie uit de vriezer gebruikt. Deze groenten vind ik uit de diepvries nog steeds lekker vers smaken en op deze manier is het makkelijker om wat kleinere hoeveelheden te gebruiken. Uiteraard kun je zelf wel gewoon verse groente gebruiken, of bijv. erwtjes uit een blik of pot kiezen, als je dat fijner vind!

Wat heb je nodig?

  • 160 gram pasta, ik gebruikte penne
  • 1 grote courgette
  • 250 gram spinazie
  • 150 gram erwtjes
  • 250 gram ricotta
  • 1 flinke teen knoflook 

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook voor de pasta en de erwtjes.

Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Warm de courgette op in een pan terwijl je de pasta en de erwtjes gaar kookt volgens de verpakking.

Vermeng in een keukenmachine de spinazie met de ricotta, de knoflook en zout en peper naar smaak tot een gladde, groene saus. Voeg deze saus 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta en erwtjes toe aan de pan met courgette en warm door.

Meng de pasta en de erwtjes door de saus en serveer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Kcal: 601
  • Koolhydraten: 74 gram
  • Vetten: 18 gram
  • Eiwitten: 33 gram

Tips & Tricks

Wil je nog wat extra smaak? Voeg nog wat geraspte parmezaanse kaas toe na het serveren!

Variëren met dit recept kan erg makkelijk. Vervang de erwtjes bijvoorbeeld eens door tuinbonen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb