Gezond tussendoortje, ontbijt - 6 tot 8 porties - 139 tot 92 kcal
Ken je die tweestrijd? Enorm veel zin hebben in een stuk taart, maar daarnaast ook graag gezond willen eten? Ik heb goed nieuws voor je. Kiezen hoeft niet meer!
Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om gezond te leven. Ik probeer daarom altijd vers te eten en te zorgen dat mijn lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat neemt niet weg dat ik met heel veel regelmaat zin heb om lekker te snacken of te snoepen. En nee, met een stukje komkommer of tomaat wordt deze lekkere trek helaas niet altijd goed gestilt. Daarom ben ik voorstander van ongezonde tussendoortjes omtoveren in een gezondere variant.
Een kwarktaart leent zich perfect voor een gezondere versie, omdat toevoegingen zoals suiker of slagroom helemaal geen must zijn. Ook zonder deze caloriebommen maak je een heerlijke taart, die niet onder doet voor de ongezonde variant. Vandaag deel ik een recept voor een gezondere tiramisu kwarktaart met jullie, net wat spannender dan de standaard versie en echt zondig lekker! Hij is geschikt als gezond tussendoortje, maar hij kan ook goed als ontbijt.
Voor deze kwarktaart heb ik als basis gekozen voor Kvarg vanille. Deze magere kwark is van nature rijk aan eiwitten. Zelf gebruik ik graag eiwitrijke producten omdat deze een vol gevoel geven en daarnaast je spieren ondersteunen, wat fijn is als je regelmatig sport. Daarnaast heb ik ervoor gekozen ongezoete amandeldrink en amandelextract toe te voegen aan dit recept. De originele tiramisu dankt zijn lekkere smaak namelijk voor een groot deel aan Amaretto, een likeur met amandelsmaak. Maar alcohol toevoegen aan een gezond ontbijt of tussendoor recept was een no-go. Toegegeven.. de bodem van lange vingers is net wat minder ' healthy', maar in zijn geheel is deze kwarktaart een goede en bewuste keuze!

Wat heb je nodig?
- 500 gram Kvarg vanille (of andere kwark met vanillesmaak)
- 150 mililiter ongezoete amandeldrink
- 1 kopje koffie
- 1/2 theelepel amandelextract
- 125 gram lange vingers
- 4 gelatineblaadjes
- Cacaopoeder naar smaak
Hoe maak je het?
Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje koud water.
Meng ondertussen in een kom de Kvarg vanille met de amandelmelk tot een glad mengsel.
Bedek vervolgens de bodem van een springvorm met 100 gram lange vingers.
Haal de gelatineblaadjes uit het koude water en verwarm deze samen met ongeveer 3 eetlepels water in een pannetje, totdat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn. Roer dit vervolgens goed door het Kvarg mengsel. Zodra je dit hebt gedaan kun je het Kvarg mengsel over de lange vingers in de springvorm verdelen.
Meng de koffie met de halve theelepel amandelextract. Breek de overgebleven lange vingers in kleine stukjes. Dip deze stukjes een voor een in het koffie-amandelextract mengsel en verdeel evenredig over de kwarktaart. Zorg dat deze stukjes lange vingers bedekt zijn door het kwarkmengsel.
Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Maak de taart na het opstijven af met cacaopoeder (naar smaak).
Je kan de taart in 6 tot 8 stukken verdelen en ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Kcal: 139 tot 92
Koolhydraten: 21 gram tot 14 gram
Vetten: 1,25 gram tot 0,75 gram
Eiwitten: 11 gram tot 7 gram
Reactie plaatsen
Reacties