Bananenpannenkoek met kwark en aardbei

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 08:10

Tags: Ontbijt - Lunch - Gezonde recepten
15 minuten - 1 persoon
 - 253 kcal

Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Tot mijn spijt is de oerhollandse variant een flinke caloriebom. Ik vervang hem daarom graag door een versie van banaan en ei. Een gezond alternatief waarmee je eindeloos kan variëren. Geschikt voor iedere dag dus!

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 10 gram havermout, fijngemalen
  • 50 gram magere kwark
  • 50 gram aardbeien

Hoe maak je het?

Prak in een kom de banaan fijn. Meng de banaan met de ei en havermout tot een glad beslag.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en zorg dat je de pan goed verhit. Draai het vuur vervolgens terug naar een matige temperatuur en voeg het beslag toe aan de pan. Het is belangrijk om de bananenpannenkoek langzaam te laten bakken, omdat deze anders snel verbrand.

Draai de pannenkoek om als de onderzijde gebakken is, dit is na ongeveer 5 minuten. De gebakken kant moet er qua kleur hetzelfde uitzien als een 'normale' pannenkoek.

Bak vervolgens ook de andere kant +/- 5 minuten. Je pannenkoek is nu klaar. Besmeer de pannenkoek met kwark en aardbeien.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Kcal: 253

Koolhydraten: 39 gram

Vetten: 6 gram

Eiwitten: 13 gram

 

Tips & Tricks

  • Vervang de havermout eens door whey eiwitpoeder. Dit zorgt voor meer eiwitten per portie én zorgt voor een lekkere smaakvariatie. Ik gebruik graag de smaken vanille en cookies & cream.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.