Lunch - 2 personen -
De lunch, voor mij het eetmoment waarbij ik het vaakst terugval op 'standaard' en 'saaie' keuzes. Zonde! Dit lunchrecept is bij toeval ontstaan, omdat ik nog wat restjes in huis had en deze wilde opmaken. Uiteindelijk was het een groot succes! Deze warme stokbroodjes met roomkaas, champignons en blauwe kaas zijn lekker romig en vol van smaak. Een echte traktatie dus!

Wat heb je nodig?
- 1 stokbroodje, ik gebruikte de franse baguette van Albert Heijn, omdat deze een fijn formaat heeft
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram roomkaas, ik gebruikte de white lady zuivelspread light. Deze is lekker van smaak en laag in caloriën
- 60 gram blauwe kaas naar keuze
- Een paar sprietjes bieslook
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het stokbrood.
Snijd ondertussen de champignons fijn en bak ze in een koekenpan vast 10 minuten aan. Breng op smaak met wat peper, zout en eventueel knoflookpoeder.
Snijd het stokbrood door de helft en besmeer beide kanten met roomkaas. Bak het stokbrood af in de oven.
Na de helft van de baktijd beleg je het stokbrood met de champignons en de blauwe kaas, vervolgens maak je de baktijd af.
Garneer met wat fijngesneden bieslook.
Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Kcal: 367
Koolhydraten: 44 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 20,5 gram
Tips & Tricks
- Geen fan van blauwe kaas? Ook met brie of camembert is dit broodje heerlijk!
- Geen zin om voor 1 gerecht bieslook in huis te halen? Garneren met peterselie of een heel fijn gesnipperd rood uitje is ook lekker.
Reactie plaatsen
Reacties