Kwarkbollen met kersen en kokosmeel

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 16:13

Lunch, ontbijt, gezond tussendoortje - 5 porties - 129 kcal

Ik zit op dit moment helemaal in een 'gezond bakken' - fase. Ik kan altijd extra genieten van mijn eten als ik het zelf heb gemaakt. Daarnaast is het een voordeel dat je echt weet wat je eet en je het recept eventueel precies aan kan passen naar wat je zelf lekker vind. Het resultaat van je inzet is een heerlijk geurend huis en echt eer van je werk op het moment dat je al dat lekkers op kan eten!

Dit recept voor kwarkbollen met kersen en kokosmeel is geschikt als lunch, maar ook zeker als ontbijt of als tussendoortje. Door het gebruik van kokosmeel en kwark zijn de bollen rijk aan vezels en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat deze kwarkbollen luchtig zijn, maar wel heel goed vullen. Bijkomstigheid van het gebruiken van kokosmeel tegenover vele andere meelsoorten is dat deze kwarkbollen minder koolhydraten bevatten.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 250 gram vanillekwark
  • 100 gram kersen
  • 65 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Klop in een kom de eieren luchtig. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten, behalve de kersen, toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag. 

Voeg de kersen toe aan het beslag en meng deze er goed doorheen.

Verdeel het beslag op een met bakpapier bekleden bakplaat in 5 bolletjes. Bak deze in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Laat de bollen eerst minstens een kwartier rusten wanneer je ze vervolgens uit de oven haalt, zodat ze wat steviger kunnen worden. Vervolgens kun je ze eten, ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Kcal: 129

Koolhydraten: 8 gram

Vetten: 6 gram

Eiwitten: 8,5 gram

Tips & Tricks

  • Fan van kokos? Voeg wat kokosvlokken toe om een meer uitgesproken kokossmaak aan deze kwarkbollen te geven.
  • Geen kersen in huis? Deze kwarkbollen zijn ook heel makkelijk te maken met andere soorten fruit! Probeer bijvoorbeeld eens blauwe bessen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.