Salade met zoete aardappel, parmaham, spinazie en parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 12:08

Diner, Lunch - 2 personen - 542 kcal

Hoe veel ik ook van uitgebreid koken houd, op een drukke doordeweekse dag gaat mijn voorkeur toch uit naar een makkelijk gerecht dat met weinig moeite op tafel staat. Dit recept is perfect voor zo'n dag! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en daarnaast kost het maken van deze salade maar heel weinig inspanning. De oven doet het meeste werk, waardoor jij ondertussen nog tijd hebt voor wat anders, of juist even bij kan komen. 

Wat heb je nodig?

  • 450 gram zoete aardappel
  • 200 gram spinazie
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • 90 gram parmaham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout, gedroogde chilipeper, knoflookpoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Borstel de zoete aardappel goed schoon. Snijd deze vervolgens in grove parten. Kook de zoete aardappel 10 minuten voor. 

Spreid de voorgekookte zoete aardappel parten vervolgens uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de parten met de eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout, gedroogde chilipeper (of zwarte peper) en knoflookpoeder. Zet de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Voeg tijdens de laatste 10 minuten oventijd de helft van de parmaham toe aan de bakplaat, zodat deze plakken lekker knapperig worden.

Maak de borden vast op met 150 gram van de spinazie, de ongebakken plakken parmaham en de helft van de parmezaanse kaas. Breng dit vast op smaak met wat balsamicoazijn en eventueel wat zout en chilipeper. 

Zodra de zoete aardappel is maak je de borden verder op met de resterende ingrediënten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Kcal: 542

Koolhydraten: 49 gram

Vetten: 25 gram

Eiwitten: 32 gram

Tips & Tricks

  • Variëren met deze salade is erg makkelijk! Vervang de zoete aardappel eens door pompoen. Of ga bijv. voor rucola in plaats van spinazie.
  • Geen fan van balsamico azijn? Deze salade is ook lekker met alleen een scheutje olijfolie. Of helemaal zonder 'dressing' .
  • Grote trek? Voeg ook nog wat noten, zoals walnoten, toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.