Plaattaart met pompoen, salami, le marcaire kaas en rucola

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 16:58

2 personen - 30 minuten - 680 kcal

De recepten voor plaattaarten schieten als paddenstoelen uit de grond tegenwoordig. Volkomen terecht vind ik, want het is echt heel lekker. Het voelt voor mij altijd een beetje alsof ik een verantwoorde pizza aan het eten ben. De meeste plaattaart recepten worden gemaakt met een bodem van bladerdeeg. Ik vind bladerdeeg persoonlijk niet zo lekker, dus ik maak mijn plaattaarten altijd met flammkuchendeeg. Dit maakt het geheel lekker luchtig en krokant!

Deze plaattaart met pompoen, salami, kaas en rucola was een groot succes! Hij was binnen de kortste keren helemaal op, met teleurgestelde gezichten tot gevolg. Daarom deel ik het recept graag met jullie! Wij aten dit als diner, maar deze plaattaart kan ook prima als lunch, of kleingesneden bij de borrel!

Ik maak mijn deeg altijd zelf, maar je kan uiteraard ook kant en klaar flammkuchendeeg of bladerdeeg gebruiken. Kijk dan wel even goed naar de bereidingstijd op de verplakking.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 125 gram bloem
  • 75 milliliter water
  • 4 gram gist
  • Snufje zout
  • Heel klein scheutje olijfolie

Voor de topping:

  • 400 gram pompoen, in blokjes
  • 70 gram salami
  • 130 gram le marcaire, andere roodschimmelkaas kan ook, taleggio is bijvoorbeeld heel lekker
  •  Handje rucola

Hoe maak je het?

Bereid het deeg op tijd voor. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed dit 5 minuten lang tot een elastische bal. Dek de kom met het deeg vervolgens af met vershoud folie en laat op een warme plek ongeveer 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven vervolgens voor op 240 graden.

Kook de pompoen in +/- 12 minuten gaar.

Rol ondertussen  je deeg op een met bloem bestoven stuk bakpapier uit totdat het zo dun mogelijk is (+/- 2 millimeter). Dit gaat het makkelijkst wanneer je ook de bovenkant van je bol deeg nog wat extra bestuift met bloem. Het deeg is wat elastisch, het duurt dus even tot het helemaal dun is en blijft.

Wanneer de pompone gaar is pureer je deze glad in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van je plaattaart. Beleg de plaattaart vervolgens met de salami en de kaas.

Bak de plaattaart in ongeveer 13 minuten af in de voorverwarmde oven.

Garneer je plaattaart voor het serveren met de rucola.

Eet smakelijk!

 

 

 

Voedingswaarden

Kcal: 680

Koolhydraten: 69 gram

Vetten: 32 gram

Eiwitten: 31 gram

Tips & Tricks

  • Met dit basis recept voor het flammkuchendeeg kun je eindeloos variëren. Maak ook eens een traditionele flammkuchen. Of beleg het met je eigen favoriete toppings!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.