Diner - 2 personen - 460 kcal
Het is zomer in Nederland! Zodra het wat warmer wordt buiten, verlang ik automatisch naar wat lichtere gerechten. Aan de ene kant omdat koken met hoge temperaturen niet zo prettig is, maar ook omdat salades gewoon erg lekker zijn. Deze goedgevulde salade zit bomvol smaak door ingrediënten zoals knolselderij, blauwe kaas, parmaham en noten en is echt een volwaardige avondmaaltijd! Daarnaast staat hij echt binnen een mum van tijd op tafel en kost de bereiding je weinig tot geen moeite. Je kan je pannen in de kast laten staan! Simpel,, snel en lekker avondeten dus.
In dit recept heb ik de knolselderij geraspt met een keukenmachine. Mocht je deze niet tot je beschikking hebben kun je de knolselderij ook gewoon heel fijn snijden. Eet je liever geen vlees? Ook zonder de parmaham is deze salade heerlijk!

Wat heb je nodig?
- 300 gram knolselderij
- 1 granny smith appel
- 1 kleine rode ui
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 80 gram parmaham
- 100 gram blauwe kaas (ik gebruikte zelf een 'kleintje' van de Albert Heijn)
- 20 gram ongezouten noten
Hoe maak je het?
Verdeel de parmaham over 2 borden.
Rasp de knolselderij grof. Snijd de appel en de rode ui in dunne schijfjes. Meng door elkaar en roer hier vervolgens de griekse yoghurt en de mosterd doorheen. Eventueel kun je hier naar smaak ook nog wat witte wijnazijn of citroensap aan toevoegen. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de salade over de parmaham. Verkruimel hier vervolgens de blauwe kaas en de noten overheen.
Serveer indien gewenst met stokbrood.
Eet smakelijk!

Voedingwaarden
Kcal: 460
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 28 gram
Eiwitten: 25 gram
Tips & Tricks
- Maak deze salade eenvoudig vegetarisch door de parmaham weg te laten.
- Vervang de blauwe kaas ook eens door een andere kaassoort, zoals brie.
Reactie plaatsen
Reacties