Gezonde tussendoortjes - 8 stuks - 77 kcal
Nadat ik aan de slag was geweest met het maken van kwarkbollen, kreeg ik meteen inspiratie voor deze appel-kaneel kwarkkoekjes. Ik had nog Optimel appel kaneel in de koelkast staan, dus ik kon gelijk aan de slag. Het resultaat is precies zoals ik voor ogen had! De koekjes hebben een zachte bite, het zijn zelfs bijna cakejes te noemen, en hebben een heerlijke uitsproken appel-kaneel smaak. Om het af te maken geeft het amandelschaafsel 'on top' de koekjes net wat extra bite mee.
Ook dit tussendoortje past weer in een gezond, bewust dieet. Naast dat de koekjes laag in kcal zijn (77 kcal per stuk), zijn ze rijk aan vezels en eiwitten. Dit komt door het gebruik van kokosmeel, kwark en daarnaast heb ik ook wat vanille eiwitpoeder toegevoegd. Mocht je nu geen eiwitpoeder in huis hebben kun je dit ook weg laten. Als je de vanillesmaak niet wil verliezen, dan kan je er voor kiezen een heel klein drupje vanille-extract toe te voegen.

Wat heb je nodig?
- 250 gram Optimel appel kaneel
- 63 gram kokosmeel
- 10 gram eiwitpoeder met vanillesmaak
- 2 eieren
- 1 appel
- 1/2 theelepel kaneel
- 3/4 zakje bakpoeder
- 7 gram amandelschaafsel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de kwark, kokosmeel, eiwitpoeder, eieren, kaneel en bakpoeder goed door elkaar.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng deze vervolgens ook goed door het beslag.
Verdeel het beslag op een bakplaat met bakpapier in 8 gelijke porties. Druk deze wat aan, tot wat dikkere koeken. Garneer vervolgens met het amandelschaafsel.
Bak de koeken 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna een kwartiertje rusten, zodat ze wat steviger kunnen worden.
Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
Kcal: 77
Koolhydraten: 6,5 gram
Vetten: 2,5 gram
Eiwitten: 5,5 gram
Tips & Tricks
- Voeg eventueel ook rozijnen en/of noten toe aan het beslag. De koeken worden dan wel wat rijker aan kcal.
Reactie plaatsen
Reacties